Bisarrt kul från dina familjehotell i Florida

Om du letar efter det galna och ovanliga så flyg själv till Florida. Familjehotell, romantiska villor och en mängd boende finns till hands, perfekt för att lägga ner huvudet efter en dag med att utforska den galnare sidan av denna amerikanska delstat. Florida är värd för mer än bara Disney World och den här artikeln kommer att uppmärksamma dig på några av de mer bisarra attraktionerna som den har att erbjuda.

Korall slott

När du lämnar ditt familjehotell i Florida, se till att du kopplar Homestead, Florida, in i ditt GPS-system. Här finns det ett galet kärleksarbete som tog 28 år att skapa – Coral Castle. Genius, Ed Leedskalnin, skulpterade över 1 100 ton korallsten till en “fantasivärld huggen ur sten”. Detta är en bedrift i sig, men vår bisarra hantverkare skapade också detta unika mästerverk med enbart hemgjorda verktyg. Slottet kallas kärleksfullt för “America’s Stonehenge” och byggdes som ett kärleksbrev till Leedskalnins själsfrände, Agnes Scuffs, som övergav honom vid altaret och lämnade honom för evigt förkrossad.

Underverk

En annan unik och fantastisk upplevelse i Florida är Wonderworks, fakturerad som “Orlandos enda upp och ner attraktion!” Inom dess gränser finns över 100 interaktiva utställningar som sträcker sig från det spännande till det bisarra. Det finns en maffig lasertaggarena och fantastiska virtuell verklighetssporter. Om du någonsin har velat veta hur det känns att hamna i en naturkatastrof, ta en tur i orkanen eller jordbävningssimulatorn. På denna fantastiska virtuella arena är allt möjligt, och att ligga på en spikbädd är bara några knappar bort!

afrikansk drottning

Är du en klassisk filmälskare? Ta dig sedan till marinan vid Key Largo där en filmisk njutning väntar dig i form av en berömd båt. Sitter på vattnet vid marinan är den ursprungliga båten som användes i den klassiska filmen från 1951, “The African Queen”. Den här fantastiska filmen regisserades av den legendariske filmregissören John Huston och spelade filmikoner som Humphrey Bogart, Katherine Hepburn och Robert Morley. Det kommer inte att vara några problem om du letar efter familjehotell, motell eller värdshus i Florida i området, eftersom det finns gott om transportavstånd.

Weeki Wachee Springs

Tror du på sjöjungfrur? Ha lite undervattenskul i Weeki Wachee Springs, Florida. Denna attraktion etablerades 1947 och inkluderar den lysande och mycket underhållande vattenparken Buccaneer Bay samt fantastiska sightseeingturer uppför floden med Wilderness River Cruise. Huvudattraktionen för vissa är dock de levande sjöjungfrushowerna, som inkluderar Hans Christian Andersons berättelse, ja, du gissade rätt, “Den lilla sjöjungfrun”

Spook Hill

Om du behöver något lite spöklikare för att ta dig ut från dina familjehotell och motell i Florida, res då till Lake Wales. För att vara mer exakt, res till “Spook Hill” i Lake Wales och parkera din bil längst ner på kullen. Bli sedan förvånad när din bil färdas uppför backen! Drar osynliga andar din bil? Är det en optisk illusion? Eller bara en magnetisk oförklarlig naturlig händelse? Gå och ta reda på det!

Letar du efter de bästa familjehotellen i Florida? Roberta Stuart är resechef för World Hotels, ett företag som erbjuder de bästa familjehotellen i Florida och ett urval av unika och fyra- och femstjärniga hotell runt om i världen.

Välkommen till Bergshotellet, det bästa stället i Järvsö för dig och din familjs nästa aktiva semester. Vårt hotell ligger bara 500 meter från Järvsös centrum och ger dig möjlighet att vara mitt i allt. Du kan åka skidor eller cykla rakt in till stan för att äta en bit mat eller en kväll på stan, eller så kan du hoppa upp ur sängen, ta på dig utrustningen och bege dig direkt ut i backen! Och om du letar efter mer att göra än att åka skidor och cykla (vilket vi inte tror är möjligt), glöm inte att vi ligger precis bredvid Järvzoo och bara ett stenkast från Järvsöbacken och Järvsö Bergscykelpark.

 

Vi har allt – en butik, uthyrningsmöjligheter, en restaurang, rymliga rum med torkskåp… i princip allt du behöver för att ha en fantastisk tid genom Boende Järvsö på Bergshotellet. Behöver du en paus från rutinen? Vill du ha roligt, vara aktiv och njuta av en helg med familj och vänner i bergen? Det är lätt att göra när du bor i Järvsö. Vi har boenden som passar alla, från familjevänliga hotell till charmiga stugor och hytter. Och det finns mycket att göra också! Det går utmärkt att åka utförsåkning och det finns massor av leder för längdskidåkning, snöskovandring och fatbikeåkning. På sommaren är skogarna perfekta för vandring och cykling. Det finns gott om aktiviteter för alla åldrar. Du kan också prova på älgsafari eller passa på att fiska i någon av våra fjällsjöar eller i floden Ljusnan. Det är lätt att kombinera en aktiv semester med avkoppling, shopping, wellness och goda matupplevelser. Välkommen till Järvsö!

You May Also Like

More From Author